Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Psihiatru
0734609929
Psiholog
0722614962

Metode de relaxare

  1. Iesiri frecvente in natura o plimbare în parc, printr-o pădure, o excursie la munte sau lucrul în grădină

  2. Este bine să luăm pauze de 10-15 minute, la fiecare 2-3 ore lucrate, timp în care putem face scurte exercitii de imaginatie, de exemplu o excursie cu gândul într-un loc pe care l-am vizitat cândva, care ne aduce amintiri plăcute si bucurie.

  3. Exercitii fizice regulate: 30 de minute de alergare, o plimbare cu bicicleta prin parc, jocuri cu copiii efectuate de preferat zilnic, într-un cadru natural, la aer curat.

  4. Muzica relaxantă linisteste bătăile inimii si calmează nervii. Putem asculta melodii de relaxare la volum mediu, cu ochii închisi, în timp ce încercăm să vizualizăm un peisaj de care ne aducem aminte cu plăcere.

  5. Respiratia profundă ne ajută foarte mult la relaxare. În situatiile stresante, respiratia noastră este superficială. Pentru a ne induce starea de relaxare, vom expira adânc tot aerul din piept, cu buzele usor tuguiate, ca un oftat prelung; apoi ne vom concentra asupra părtii centrale a abdomenului inferior – vom inspira normal si vom expira din nou, tot ca un oftat, eliminând tot aerul din piept. Inspirăm din ce în ce mai adânc, până când stomacul si spatele devin contractate. Este important să ne controlăm fiecare inspiratie si expiratie, în timp ce mintea ne rămâne concentrata pe zona abdomenului inferior. Exercitiul se repetă de 10 ori, iar cu fiecare exercitiu senzatia de relaxare va fi mai puternică.

  6. Exercitiu de relaxare:

«Asezati-vă într-o pozitie confortabilă si închideti ochii. Relaxati atent musculatura, concentrându-vă – pe rând – asupra fiecărui muschi, ca si când ati avea sentimentul că o parte a corpului este mai grea decât restul întregului corp. Începeti cu picioarele (ca si când le-ati cântări pe fiecare în parte) si lăsati-le să atârne libere de pe canapea, apoi cu palmele, bratele, abdomenul si, în final, cu muschii fetei. Rămâneti relaxat. În tot acest timp, este important ca respiratia să rămână regulată. Numărati în gând fiecare inspiratie si expiratie: unu, doi. Respirati normal. Continuati asa 10-20 de minute, apoi stati alte câteva minute nemiscat, la început cu ochii închisi, apoi cu ei deschisi. Alungati orice gând vă apare în minte.»

 Această tehnică e bine să fie practicată zilnic.

1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (5,00 din 5) 1 voturi
Se încarcă...

Dr Carmen Vochescu – medic psihiatru

Telefon: 0734 609 929
E-mail: carmenvochescu@yahoo.com

Psiholog Monica Sandu

Telefon: 0722 614 962
E-mail: monicasandu2006@yahoo.com

Adresa cabinet

Centrul Medical Brancoveanu, Bd Constantin Brancoveanu nr 110 D, sector 4 (langa Spitalul Budimex, in spatele farmaciei Arta).

Politica de confidentialitate | Politica si notificare cookie-uri | Stergerea datelor personale | Modificarea datelor persoanale