Psihiatru
0734609929
Psiholog
0722614962

Intreaba specialistul

Intrebarile dumneavoastra sunt importante pentru noi.

Va rugam ca inainte de a ne adresa o intrebare sa verificati pagina Intrebari frecvente si apoi puneti intrebarea dvs.

Intrebari

 1. Andries Ana

  Buna ziua. Ma numesc Andries Ana si sunt din Iasi. Fiul meu este tratat cu Olanzapina 10 mg pe zi pentru tulburare psihotica ln urma consumului de etnobotanice de aprox. 2 ani. Exista lnlocuitor din plante la Olanzapina ? Se lngrasa foarte tare de la Olanzapina si astfel apar si alte probleme de sanatate. Multumesc, astept raspuns.

  • Dr. Carmen Vochescu

   Buna ziua,
   Nu exista nici un inlocuitor din plante. Dar poate fi schimbat medicamentul cu alt antipsihotic care nu da o crestere ponderala importanta.Discutati acest lucru cu medicul psihiatru care il ingrijeste pe fiul dvs.

 2. IOAN

  Va rog frumos sa-mi spuneti daca med DONEZEPIL (DAVIA)rec deNEUROLOG si CCAXIL si ANXIAR de la PSHIATRIE nu se interfereaza,,, Multumesc

  • Dr. Carmen Vochescu

   Buna ziua,
   Davia e recomandat pentru tratamentul tulburarilor de demorie din dementa, Coaxilul pentru simptomele depresive si anxiarul a fost dat probabil pentru insomnii. Ele se pot lua impreuna fara nici o problema.

 3. Andreea

  Rivotrilul cu Prozac sunt eficiente impotriva anxietatii si toc’ului? Exista posibilitatea sa se agraveze starile de anxietate si atacurile de panica de la ele ?

  • Dr. Carmen Vochescu

   Prozacul face parte din clasa de Inhibitori ai recaptarii serotoninei, care si-au dovedit eficienta in anxietate si in TOC. Uneori, la initierea tratamentului apar niste stari de anxietate paradoxala, care dispar ulterior.
   Debutul actiunii Prozacului este insa destul de intarziat, dupa 2 sau mai multe saptamani. Pana atunci efectul anxiolitic va fi asigurat prin rivotril.

 4. pirvulescu liliana

  Buna ziua,
  Mama mea sufera de dementa senila la 75 ani,datorita unor accidente vasculare mici ,tomograf lacuna insulara dreapta si atrofie cerebrala
  in prezent tratament:davia 0.5/zi,sernion 1/zi,neurooptimaizer 2/zi,
  milgama n1/zi,enap05 1/zi,aspenter 1/zi,simvastatina1/zi,serlifte0.5 1/zi
  va rog sa-mi spuneti daca poate seara lua ceva gen rivotril seara
  la culcare,

  • Dr. Carmen Vochescu

   Davia se ia 5 mg in primele 30 zile, apoi medicul ii va creste la 10 mg. Inteleg ca are nevoie si de un medicament pentru somn. Benzodiazepinele (rivotril, anxiar, bromazepam, etc) pot fi folosite la nevoie, daca pacientul le tolereaza bine (pot da sedare excesiva la varstnici, cu risc consecutiv de cadere), dar nu zilnic (pot da dependenta si pe termen lung accentuarea deteriorarii cognitive).

 5. Ionescu Alina

  Ma-am pensionat anticipa,sunt o fire activa, lipsa activititii mi-a adus insomnii. Am mai avut 3 episoade de depressii:decesul parintilor si divort, toate s-au rezolvat cu trtament in max 6 luni. Am mers la dr psihiatru, am primit tratamentul: rivotril 0.5 mg doza 0,5-1 de 2 ori/zi, sipitomin 5 mg, de 2/zi, triticon 150 mg 1 seara. Pt ca tot nu am avut rezultate legate de somn (dormeam 4 h si uneori in episoade) mi s-a dat quetiapina teva 5o mg seara. fac tratament de 20 de zile, cu wuetiapina fac tratament de 7 zile cu o doza de 0,25 gr. Acum dorm 6h, dar ma trezesc la 4.30-5, indiferent de ora la care iau pastila. Am stari generale destul de neplacute: somnolenta dar fara sa pot dormi, uscaciuni nazele, dureri de cap usoare, maini si piciare unflate, somnnul nu e odihnitor. Doctorita insita pe acest tratamen, sincer tratamentul cu wuetiapina ma sperie ca si prescriptie medicala, in plus nici nu am rezultate. Va rog mult o parere de specialitate! multumesc frumos!

  • Dr. Carmen Vochescu

   Rivotrilul se recomanda in special seara datorita efectului sedativ. Eu dau ziua 1/4 cp si doar rar 1/2 cp. O varianta de tratament ar fi fost 1 cp rivotril seara plus trittico in doze crescande cu cate 1/3 cp pana la maxim 2 cp. Urmând ca dvs sa va opriti la doza cu care dormit bine si pe aceea sa o luati.
   Quetiapina e f buna si in doze de 50 mg pana la 150 mg are efecte exclusiv pe somn. In doze mai mare are efect pe depresie, etc in functie de doza.
   Simptomele pe care le aveti sunt efecte ale sedarii si pot fi datorate atat rivotrilului luat ziua cat si combinațiilor ( luati cumva si trittico si quetiapina?)

1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (5,00 din 5) 1 voturi
Încarc...

Dr Carmen Vochescu – medic psihiatru

Telefon: 0734 609 929
E-mail: carmenvochescu@yahoo.com

Psiholog Monica Sandu

Telefon: 0722 614 962
E-mail: monicasandu2006@yahoo.com

Adresa cabinet

Centrul Medical Brancoveanu, Bd Constantin Brancoveanu nr 110 D, sector 4 (langa Spitalul Budimex, in spatele farmaciei Arta).

Politica de confidentialitate | Politica si notificare cookie-uri | Stergerea datelor personale | Modificarea datelor persoanale
A wordpress theme from BWThemes