Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Psihiatru
0734609929
Psiholog
0722614962

Intreaba specialistul

Intrebarile dumneavoastra sunt importante pentru noi.

Va rugam ca inainte de a ne adresa o intrebare sa verificati pagina Intrebari frecvente si apoi puneti intrebarea dvs.

Intrebari

 1. Vlad3342

  Mama mea sufera de dementa Alzheimer. Are tratament de la neurolog, dar e foarte agitata si i se pare ca ii intra cineva in casa. Se tot ia de o vecina spunandu-i sa o lase in pace, iar vecina aceea nu intelege nimic. Ce ma sfatuiti? Trebuie sa o internez?

  • Dr. Carmen Vochescu

   In dementa pot sa apara halucinatii vizuale, auditive; de asemenea pot aparea idei delirante(i se pare ca vecina ii vrea raul sau ca vecina ii intra in casa, etc). Agitatia psiho-motorie e mai frecventa seara- are si un nume:”sindromul apusului de soare”. Exista medicamente care ajuta foarte mult in aceste situatii, usurand atat suferinta pacientului cat si a celor din jur. Va sfatuiesc sa va adresati unui medic psihiatru care va va prescrie tratamentul necesar.

 2. Mihai Popescu

  Am luat tratament cu zyprexa de 10 mg pentru schizofrenie si m-am ingrasat foarte mult. Exista si medicamente care nu ingrasa? Sau au alte efecte adverse?

  • Dr. Carmen Vochescu

   Zyprexa are un efect rapid de reducere a simptomelor din schizofrenie, dar cu pretul unor efecte metabolice: crestere in greutate, cresterea colesteroluli, a trigliceridelor, cresterea glicemiei. Exista 2 posibilitati: ori incercati scaderea in greutate cu ajutorul unei diete si a exercitiilor fizice zilnice, mentinand in acest timp tratamentul cu zyprexa, ori discutati cu medicul dvs posibilitatea trecerii pe alt antipsihotic care nu ingrasa. Fiecare medicament poate da efecte secundare: unul da crestere in greutate, altul somnolenta, altul insomnii, etc Dar ele apar numai la anumite persoane. Exista pacienti care au luat in greutate 15 kg in timpul tratamentului cu zyprexa si altii care nu s-au ingrasat deloc.

 3. Gerry A

  Parintii prietenului me sunt mereu nervosi. Se cearta din orice, tipa. Eu ma inteleg bine cu el. Dar as vrea sa stiu: aceasta stare de nervi se mosteneste?
  Tatal lui mai si bea. Si asta se mosteneste?

  • Dr. Carmen Vochescu

   E putin probabil ca nervozitatea sa se transmita genetic; mai degraba modelul comportamental pe care il vede copilul la adultii din jurul lui si pe care ii copiaza in mod inconstient, poate fi responsabil de o eventuala nervozitate la prietenul dvs. Noi copiem foarte mult in copilarie ceea ce vedem la parinti/cei ce ne cresc si nu avem capacitatea de a alege daca vrem sau nu sa urmam un anumit model.

 4. Andre1977

  Am avut probleme cu consumul de bauturi. Am fost la dezintoxicare, am luat tratament in spital si acum sunt bine.Mai e nevoie sa iau vreun medicament?

  • Dr. Carmen Vochescu

   In prezent ati reusit cu ajutorul medicatiei administrate in spital sa treceti cu bine de sevrajul precoce, care apare in primele maxim 30 de zile dupa oprirea consumului. Dupa o perioada de 3-6 luni insa, se instaleaza frecvent sindromul de sevraj tardiv, cu stari depresive, de apatie, omul e nervos, nu se simte bine(poate creste TA, poate varia pulsul, poate avea tot felul de dureri, insomnii,etc). Si acesta dureaza pana cand, de regula, intamplator omul “gusta” o cantitate mica din ceea ce consumase inainte. Busc toate simptomele dispar, apare o stare de bine si astfel, omul este convins sa reinceapa consumul. Deci va sfatuiesc ca impreuna cu medicul dvs sa urmati unj tratament antidepresiv pe o durata in medie de 1 an pentru a consolida ceea ce ati obtinut pana in prezent.

 5. Diaconu Gabi

  Dupa incetarea tratamentului pentru depresie mi-au revenit simptomele. Ce trebuie sa fac?

  • Dr. Carmen Vochescu

   Nu ati precizat cat timp ati urmat tratamentul, cu ce medicament, ce doze si daca ati avut unul sau mai multe episoade de depresie. La primul episod de depresie tratamentul se face cu un antidepresiv la o doza la care dispar complet simptomele ( nu doar se amelioreaza) timp de 6 luni. Dupa al doilea episod de depresie tratamentul trebuie crescut la 1 an, iar dupa al 3-lea la 2 ani. Aceste date sunt doar orientative. Conteaza si durata de la administrarea medicatiei pana lka disparitia simptomelor, daca au existat idei de sinucidere, daca exista si alti factori care intretin depresia, etc

1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (5,00 din 5) 1 voturi
Se încarcă...

Dr Carmen Vochescu – medic psihiatru

Telefon: 0734 609 929
E-mail: carmenvochescu@yahoo.com

Psiholog Monica Sandu

Telefon: 0722 614 962
E-mail: monicasandu2006@yahoo.com

Adresa cabinet

Centrul Medical Brancoveanu, Bd Constantin Brancoveanu nr 110 D, sector 4 (langa Spitalul Budimex, in spatele farmaciei Arta).

Politica de confidentialitate | Politica si notificare cookie-uri | Stergerea datelor personale | Modificarea datelor persoanale