Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Psihiatru
0734609929
Psiholog
0722614962

DREPTUL MEU LA REPLICA

Catre Departamentul de Stiri Antena 1

Stimata redactie,

Sunt un medic oarecare din Bucuresti, de specialitate psihiatru. Imi fac cu multa pasiune si daruire meseria, imi pasa de orice persoana care imi trece pragul cabinetului si incerc sa ajut pe fiecare atat cat imi sta mie in puteri. Nu in ultimul rand sunt un crestin si nu doar pe hartie.
Zilele trecute am primit in cabinet vizita unui reporter al Antenei1 care nu s-a legitimat, s-a dat drept cadru didactic la o scoala din apropierea orasului si a cerut niste sfaturi legate de aparitia unui presupus pedofil in apropierea scolii. Am stat de vorba cu el timp de 45 de minute pe timpul meu de lucru si pe banii mei (desi lucrez la o clinica privata, nu i-am cerut acestui domn nici un leu), in timp ce el ma filma cu camera ascunsa. I-am oferit date despre cum ar putea sa protejeze copiii de acest om presupus periculos: sa faca o sesizare la politie, sa informeze parintii sa nu isi lase copiii singuri, sa discute cu copiii despre pericolele conversatiilor cu oameni straini, sa atentioneze paznicul scolii sa supravegheze copiii in pauze, sa discute cu potentialul pedofil si sa i se interzica accesul in scoala.
Asa zisul cadru didactic mi-a explicat ca toate cele de mai sus au fost realizate fara succes, pentru ca de curand respectivul „a fost vazut cum da chiloteii jos unei fetite si a explicat ca vroia sa o ajute sa faca pipi”. Reporterul dvs cerea cu insistenta o solutie terapeutica. I-am spus ca persoana in cauza poate fi primita in cabinet daca este de acord cu consultatia, ca ii pot da tratament psihiatric daca gasesc simptome ale unor tulburari psihice si ca pentru astfel de probleme se poate recurge la terapie cu hormoni sexuali feminini sau in extrema la castrarea chirurgicala. Daca refuza consultul, nu se poate face decat consultatie nonvoluntara la spitalul de psihiatrie, chemand ambulanta si politia in cazul in care exista dovezi ca omul reprezinta un pericol pentru el insusi sau pentru cei din jur.

Toate acestea se pot gasi pe filmarea facuta cu camera ascunsa!!!!

Insa domnul reporter nu era interesat daca eu stiu medicina sau daca imi fac treaba bine, ci urmarea doar cateva fraze din care sa dovedeasca prostia medicilor din Romania si sa aiba 5 minute de rating. Din toata discutia el a gasit de cuviinta sa dea pe post la Observator, pe data de 17 iunie ora 19, filmarea mea (fara a avea acordul meu) cu urmatoarea fraza: „stiu ca in zona sunt in special persoane mai colorate” (caci imi zisese de un sat pe langa care am trecut frecvent si stiu are in special populatie de etnie roma) „si sigur veti gasi cateva persoane dispuse sa il sperie sa nu se mai apropie de scoala”.
Da, am zis-o!!! Prezentatoarea Andreea Berecleanu a triumfat: sunt si nepregatita profesional, dau solutii bizare si mai sunt si lipsita de morala!
Imi recunosc greseala, cum am indraznit sa gandesc sa sperii un pedofil care s-ar apropia de copiii nostri, e si el om, are si el sentimente si merita intelegere, poate ar fi mai potrivit sa il invitam la o cafea si sa-i intelegem suferinta!!!

Apoi a dat alta fraza pe post, desprinsa din context: „Nu aveti ce sa faceti, nu puteti face nimic„. NIMIC IN PLUS FATA DE CE AM DISCUTAT, DAR ASTA NU A MAI APARUT. IDEEA ERA CA EU SUNT NEPRICEPUTA SI NU IMI CUNOSC MESERIA.

Si cum reporterul dvs nu vroia sa plece dupa 45 de minute, fiind in continuare preocupat de faptul ca trebuie sa faca ceva mai mult decat ii zisesem, i-am replicat a treia fraza care a aparut in reportaj: „Nu sunteti Bruce Willis sa salvati pe toata lumea”.
Am zis-o si pe asta, recunosc! Medic incompetent, imoral si tampit ca multi altii din tara noastra, nu-i asa?
Acest medic incompetent si imoral se zbate zilnic sa ajute oameni, munceste in aceasta tara in care medicii sunt din ce in ce mai denigrati, in care ni se arata cu degetul greselile pe care le facem, dar nimeni nu spune de vietile pe care le salvam zilnic, aici unde ne luptam cu birocratia care aproape ca ne ingroapa in hartii, cu casa de asigurari care ne arata zilnic cu degetul ca furam din bugetul lor si de aceea nu merge bine Sanatatea in Romania, cu mass-media care ne condamna la fiecare pas. Si am ales sa raman aici pentru ca sunt roman, imi pasa de tara mea si semenii mei, vreau sa muncesc aici, desi ofertele pe care le primesc din strainatate sunt tot mai frecvente si mai avantajoase.

…iar reporterul dvs a venit la mine in cabinet cautand un singur lucru: sa isi bata joc de munca mea si de tot ceea ce am realizat eu profesional pana in prezent.

Asa isi face Antena 1 emisiunile? Acestea sunt valorile dvs? Sunt scarbita de ceea ce s-a intamplat, nu inteleg de ce a trebuit sa actioneze pe ascuns, incalcandu-si profesionalismul sau, precum si drepturile mele. Presa este libera, sunt de acord, dar cu libertatea mea cum ramane? Dreptul de a nu fi filmata fara acordul meu, de a nu mi se rastalmaci cuvintele prin publicarea trunchiata a unor fraze care modifica semnificativ contextul discutiei, etc.

M-am hotarat sa public acest mail in virtutea dreptului la replica si pentru a-mi apara imaginea profesionala pentru care am muncit atatia ani. Solicit sa se stearga de pe internet inregistrarea emisiunii respective si daca in redactie mai exista si oameni corecti, sa se analizeze modul in care a actionat reporterul dvs si caracterul intentionat denigrant al reportajului. Subliniez ca nu s-a transmis intr-o emisiune de can-can, ci in cadrul Observatorului de seara, care aveam impresia ca are niste pretentii…

Multumesc pentru amabilitatea de a citi mesajul meu,
Dr Carmen Vochescu

0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0,00 din 5) 0 voturi
Se încarcă...

Dr Carmen Vochescu – medic psihiatru

Telefon: 0734 609 929
E-mail: carmenvochescu@yahoo.com

Psiholog Monica Sandu

Telefon: 0722 614 962
E-mail: monicasandu2006@yahoo.com

Adresa cabinet

Centrul Medical Brancoveanu, Bd Constantin Brancoveanu nr 110 D, sector 4 (langa Spitalul Budimex, in spatele farmaciei Arta).

Politica de confidentialitate | Politica si notificare cookie-uri | Stergerea datelor personale | Modificarea datelor persoanale