Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Psihiatru
0734609929
Psiholog
0722614962

Dr Carmen Vochescu

Sunt medic primar psihiatru si lucrez in aceasta specialitate din 2005, de cand am inceput rezidentiatul.

   Una din conceptiile mele de viata este ca nimic nu e intamplator, asa cum nici alegerea specialitatii mele nu a fost intamplatoare. Cred ca trebuie sa invatam cate ceva din fiecare experienta pe care o traim. Unele lectii sunt placute si usor de invatat, altele sunt dureroase, dar dupa ce le depasim putem inainta mai puternici in viata si mai rezistenti la incercari. Consider ca nu este rusinos sa ai probleme si sa ceri ajutorul, ci sa nu faci nimic pentru a le rezolva.

   Ma dedic cu pasiune meseriei mele si incerc sa imi folosesc cat mai bine cunostintele pe care le-am dobandit pentru a-mi ajuta pacientii.

   Lucrez zilnic cu afectiuni generate de stres, depresie, anxietate, insomnii, dar si cu boli psihice majore-psihoze si schizofrenie. Am dobandit experienta in patologia varstei a treia prin tratarea (prea multor) cazuri de dementa, acestea explodand efectiv ca frecventa in ultimii ani. Vad multe persoane cu somatizari care ajung la mine dupa nenumarate consultatii si investigatii, incercand sa gaseasca o boala organica drept cauza a simptomelor lor. Stiu ca din cauza prejudecatilor e greu de acceptat un diagnostic psihiatric si un tratament, dar pot sa afirm ca in cabinetul meu am vazut cum aceasta teama dispare dupa primele minute.

   Scopul meu zilnic este sa ajut orice persoana care imi trece pragul sa isi regaseasca linistea si echilibrul psihic de care are nevoie.

 

Cine are nevoie de psihiatru?

persoanele afectate de stresul profesional prelungit: cei care lucreaza intr-un ritm sustinut, extenuant, fara pauze, cu nenumarate dead-line-uri, cu solicitari ce le depasesc capacitatea  de a le indeplini, cu simptome de oboseala cronica

 

-cei care trec printr-un eveniment dificil de viata (divort, deces in familie, somaj, etc) si dezvolta simptome care ii impiedica sa isi desfasoare activitatile zilnice, ori le perturba somnul

 

-cei care consuma alcool in exces sau droguri

 

-persoanele care au insomnii, cosmaruri, oboseala la trezire

 

tulburarile depresive (sentimente de tristete, lipsa interesului pentru diverse activitati, cu sau fara ideatie de suicid)

 

dificultati de atentie si concentrare, tulburari de memorie

 

persoanele anxioase (permanent tematoare sau ingrijorate: teama excesiva privind mersul cu avionul, metroul, teama ca s-ar putea imbolnavi de o boala grava, desi analizele repetate contrazic aceasta)

 

-cei care fac atacuri de panica insotite de teama ca vor face infarct, vor innebuni sau vor muri

 

– persoanele care au somatizari: intepaturi in zona inimii, palpitatii, senzatie de lipsa de aer, stari de lesin, balonari, tranzit accelerat (diaree), greata, varsaturi, furnicaturi ale membrelor, amorteli sau alte simptome pentru care s-au efectuat investigatii ce nu au aratat nici o modificare organica

 

-persoanele care sufera de diferite boli organice si care datorita complicatiilor bolii de baza (tumori, boli degenerative, hipotiroidie, accident vascular cerebral etc) sau a medicamentelor luate (interferon, corticosteroizi etc) incep sa aiba simptome psihiatrice (depresii, anxietati, psihoze).

1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (5,00 din 5) 1 voturi
Se încarcă...

Dr Carmen Vochescu – medic psihiatru

Telefon: 0734 609 929
E-mail: carmenvochescu@yahoo.com

Psiholog Monica Sandu

Telefon: 0722 614 962
E-mail: monicasandu2006@yahoo.com

Adresa cabinet

Centrul Medical Brancoveanu, Bd Constantin Brancoveanu nr 110 D, sector 4 (langa Spitalul Budimex, in spatele farmaciei Arta).

Politica de confidentialitate | Politica si notificare cookie-uri | Stergerea datelor personale | Modificarea datelor persoanale