"Nelinistea din inima omului il doboara,
dar o vorba buna il inveseleste"

(Proverbe 12.25)

Anxietatea la adult

psiholog Monica Sandu

Ce este anxietatea ?

     Cu totii suntem din cand in cand ingrijorati; ne ingrijoram pentru lucruri grave sau minore, iar uneori ne ingrijoram pentru lucruri care s-ar putea intampla. Dar nu toti oamenii  sufera insa  de anxietate , nu-i asa? Persoanele cu  anxietate prezinta simptome fizice care le impiedica sa isi traiasca viata in limitele normale.  Asemenea simptome includ : stari de neliniste ,oboseala, dificultati de  concentrare, iritabilitate, tensiune musculara, insomnie. Ingrijorarile acestora sunt legate de diferite aspecte ale vietii cotidiene, precum  starea de sanatate , probleme financiare, respingere sau performanta.

Cine  are anxietate ?

Studiile arata ca aproximativ 7% din populatie sufera de anxietate, probabilitatea de aparitie in randul femeilor fiind mult mai mare decat in cazul barbatilor.

Aceasta afectiune poate avea si o latura cronica, cele mai multe persoane admitand ca au fost ingrijorate intreaga lor viata.

Majoritatea persoanelor cu anxietate prezinta o serie de probleme aditionale, cum ar fi : fobii, depresie, sindromul colonului iritabil si probleme de relatie.

Care sunt cauzele anxietatii?

Anxietatea poate sa apara ca urmare:

http://www.urticariaandangioedematreatment.com/home-remedies-hives-angioedema-natural-treatment-dr-gary-levin/

  • a prezentei unei  componente mostenite;

  • a anumitor  trasaturi personale (de exemplu: incapacitatea de a tolera frustrarea)

  • a evenimentelor  stresante de viata.

Cum influenteaza  anxietatea gandirea?

 Persoanele cu anxietate  au credinta ca li se vor intampla lucruri groaznice . Prezic ca li se vor intampla evenimente cumplite,chiar si in cazurile in care probabilitatea este foartre redusa .

Daca sunteti o asemenea persoana, probabil ca veti recunoaste ca uneori spuneti: ”Ce ar fi daca….?”,expresie care naste o serie de posibile “rezolvari” negative pentru care considerati ca ar trebui sa va pregatiti. Si uite asa sirul lucrurilor pentru care va ingrijorati nu are sfarsit.

Cum influenteaza  anxietatea comportamentul ?

     Reactiile comportamentale puse in actiune de catre persoanele cu anxietate sunt conduite de evitare si cautare a asigurarilor. Astfel, acestia vor evita situatiile sociale, confruntarea cu informatii cu caracter dezagreabil  sau situatiile care ar presupune prezenta unor pericole externe . Persoanele cu anxietate se simt permanent  tensionate, incordate,  incapabile sa se relaxeze.

Cum v-ar putea fi de ajutor intalnirea cu un psiholog?

      Terapia va poate ajuta sa recunoasteti diferentele dintre ingrijorarea productiva si cea neproductiva, sa invatati sa-i dati “drumul” ingrijorarii sau sa o amanati, sa invatati cum sa va depasiti strategiile de evitare a unor activitati sau ganduri care va ingrijoreaza si , de asemenea, puteti invata tehnici de relaxare musculara si respiratie care sa va aduca confortul fizic si psihic de care aveti nevoie.

zp8497586rq
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (5,00 din 5) 1 voturi
Se încarcă...

Dr Carmen Vochescu – medic psihiatru

Telefon: 0734 609 929
E-mail: carmenvochescu@yahoo.com

Psiholog Monica Sandu

Telefon: 0722 614 962
E-mail: monicasandu2006@yahoo.com

Adresa cabinet

Centrul Medical Brancoveanu, Bd Constantin Brancoveanu nr 110 D, sector 4 (langa Spitalul Budimex, in spatele farmaciei York).

Ati gasit Cabinet psihiatrie Dr. Carmen Vochescu cautand: psihiatru Bucuresti, psihiatru sectorul 4, cabinet psihiatrie Bucuresti, psiholog Bucuresti, cabinet psihologie Bucuresti, psihoterapeut Bucuresti, depresie, stres, anxietate, somatizari, insomnii, dementa, tulburari de memorie, antidepresive, anxiolitice